JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Demonstrerer mot nedbygging av posttjenester

Postansatte i Europa mener EUs tredje postdirektiv ikke bare handler om de postansattes hverdag. I dag møtte flere hundre posttillitsvalgte foran EU-parlamentet for å demonstrere mot forringelsen av de europeiske posttjenestene.

morten.hansen@lomedia.no

– Vi er her for å representere alle ansatte i Posten Norge for å vise at vi er mot postdirektivet. Vi ønsker ikke dårligere lønns- og arbeidsvilkår - som er konsekvensene av direktivet i de landene som allerede har tatt det i bruk, sier Tove Kristin Brekke, Postkoms kretsleder i Trøndelag.

Flere hundre tillitsvalgte har tatt turen fra de fleste europeiske landene som er berørt av EUs tredje postdirektiv.

Også Norge, med et titalls Postkom-tillitsvalgte, var til stede på Luxembourg plass foran EU-parlamentet.

Brekke mener postdirektivet ikke bare vil føre til dårligere lønns- og arbeidsvilkår for de postansatte.

Også den gjengse norske innbygger vil merke en liberalisering. Blant annet mener hun innbyggerne i distriktene vil få et dårligere posttilbud.

– Postdirektivet vil bygge ned samfunnspålagte tjenester det er brukt mange år på å bygge opp. Jeg frykter at servicetilbudet til de som bor utenfor det sentrale Østlandet blir dårligere. Konsekvensene er dyre, dårlige og distriktsfiendtlige, sier Brekke.

Symbolsk

Tidligere i dag fikk demonstrantene en tilstandsrapport på helsen til de europeiske posttjenestene.

Representanter fra Nederland, Frankrike, Tyskland og Storbritannia fortalte om en meget syk pasient.

Postansatte mister jobben, lønns- og arbeidsvilkår er sterkt redusert, og tjenestetilbudet og service er blitt dårligere som et resultat av liberaliseringen.

Nå mener de det er på høy tid at EU-politikerne går tilbake på vedtaket.

– Dette er ikke en massedemonstrasjon. Vi har ingen mulighet til å samle flere hundre tusen. Dette er en symbolsk demonstrasjon. Vi demonstrer mot det som skjer i postsektoren i Europa. Det som skjer er dårlig for innbyggerne, dårlig for bedriftene, og det er dårlig for Europa, sier Neil Anderson i UNI Europa – organisasjonen som er initiativtaker til markeringen foran EU-parlamentet i Brussel.

Tjue tillitsvalgte, samt Postkoms forbundsleder Odd Chr. Øverland, er i Brüssel for å markere sin motstand mot postdirektivet sammen med postansatte fra hele Europa.

Postkom skal også delta på en rekke møter med fremtredende representanter fra EU-parlamentet og EU-kommisjonen.

Annonse

Flere saker

Annonse

Tjue tillitsvalgte, samt Postkoms forbundsleder Odd Chr. Øverland, er i Brüssel for å markere sin motstand mot postdirektivet sammen med postansatte fra hele Europa.

Postkom skal også delta på en rekke møter med fremtredende representanter fra EU-parlamentet og EU-kommisjonen.