JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtteerklæringene strømmer inn

De ansatte hos Åsmund Pettersen & Sønn AS streiker fortsatt for å få tariffavtale.

ane.borrud@lomedia.no

På mandag gikk de ansatte hos maskinbedriften Åsmund Pettersen og Sønn AS på Jevnaker til streik for å få tariffavtale. Nå strømmer støtteerklæringene inn.

Facebook

På Facebook er det opprattet en egen gruppe til støtte for de streikende. Den heter "Støtt de som må streike for tariffavtale".

Ungdomssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund, Ulf Terje Eliassen, opprettet gruppa i går morges. Nå er det 1078 medlemmer på gruppa, og veggen fylles opp med støtteerklæringer.

- Gruppa vokste noe helt vanvittig i går.Det sier noe om at folk bryr seg om de streikende, og at folk er opptatt av at man skal ha et rettferdig arbeidsliv, sier han.

Økonomisk og moralsk støtte

Årsmøte i Arbeidsmandsforbundets avdeling 2 Oslo/Akershus vedtok å gi 10.000 kroner til saken. LO i Oppland og LO på Hadeland er viktige støttespillere, og det har også strømmet inn med sympatierklæringer.

Forbundsleder Erna C. Hagensen har følgende hilsen til de streikende:

- Stå på! Dere har hele Arbeidsmandsforbundet i ryggen, og LO. Ikke gi dere!

Annonse
Annonse