JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjemper for damene

Tarifforhandlingene for anleggsbransjen starter i dag. Viktigste saken for anleggsgutta er å heve lønna til brakkebetjeningen.

ane.borrud@lomedia.no

I dag møtes BNL (Byggnæringens Landsforening) og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) for å forhandle om overenskomsten for private anlegg.

– Det viktigste kravet er å heve lønnsnivået til brakkebetjeninga. Vi vil ha igjen kokkelagsdriften. De gjør en så utrolig viktig jobb, sier forhandlingsleder i NAF, Svein Johansen.

Kokkelagsdriften har lenge vært på vei ut i anleggsbransjen. Det er ikke så mange anleggskokker igjen, Johansen anslår at det er 30 – 40 stykker i hele landet.

– Brakkebetjeningen kan gå opp mye i lønn uten at det går ut over rammene fra frontfaget. Det er jo så få det er snakk om, slår han fast.

Forhandlingslederen mener at høyere lønn vil gjøre yrket mer attraktivt. Han forteller at det også er krav om gjøre flere av paragrafene i tariffavtalen gjeldende for disse brakkebetjeningen.

Heve minstelønn

Andre krav som blir fremsatt fra Arbeidsmandsforbundets side er heving av minstelønn og bedre arbeidstidsordninger.

Optimistisk

Johansen er optimistisk foran forhandlingene.

– Vi ser ikke for oss noen spesielt vanskelige forhold. Jeg har god tro på at vi får til en bra løsning, avslutter han.

Fristen for forhandlingene er onsdag 21. april klokken 24.00

Annonse

Flere saker

Annonse