JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gi vekterne en anstendig lønn

I dag starter tarifforhandlingene for vekterne. Forhandlingsleder Erna C. Hagensen er ikke optimist, men håper arbeidsgiverne i bransjen ser viktigheten av at vekterne får høyere lønn.

ane.borrud@lomedia.no

NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund møtes igjen til forhandlinger. Denne gangen er det på vekteroverenskomsten. Forrige ukes forhandlinger om renholdsoverenskomsten endte med brudd. Nå fremmer vekterne det samme kravet som renholderne.

– Det viktigste kravet for vekterne er å få hevet garantibestemmelsene og forbedre kjøpekraften. Vekterne har samme problem som renholderne har. De har blitt systematisk hengende etter i lønnsutviklingen, fastslår Hagensen.

Minstelønnsgarantien

I dag har vekteroverenskomsten en minstelønnsgaranti på 85 prosent, hvilket betyr at vekterlønna er garantert å være 85 prosent av en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

– Disse garantibestemmelsene er ikke regulert på 20 år. Det er på tide nå, sier Hagensen.

Hun frykter imidlertid at arbeidsgiverne kommer til å kreve at satsen i minstelønnsgarantien skal senkes, ikke heves. Det var dette NHO Service krevde under renholdsforhandlingene, noe som førte til at Arbeidsmandsforbundet brøt forhandlingene.

Pris tjenesten riktig

– Vi må få arbeidsgiverne til å forstå at de må prise tjenestene riktig hos kunden, under streker Hagensen.

Vakt er en bransje i vekst, og i følge forbundslederen er det flere og flere som føler behov for å kjøpe seg trygghet og sikkerhet.

– Det er rart at de ikke kan prise tjenesten til det det koster. Jeg håper at arbeidsgiverne i ser viktigheten av at vekterne heves i lønn. Hvis ikke vil de få problemer med rekrutteringen.

Ikke optimist

Forhandlingslederen er ikke optimistisk før forhandlingene.

– Jeg tror det blir krevende. Jeg er ikke så veldig optimistisk, avslutter hun.

Fristen for forhandlingene er onsdag 21. april klokken 24.00

Annonse
Annonse