JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bergen Group bøtelagt

Bergen Group har vedtatt en bot på 250.000 kroner for å ha brutt arbeidsmiljøloven. Saken gjaldt arbeidstidene til gjestearbeidere fra Ukraina.

Det var TV 2 som tok opp arbeidsforholdene for ukrainerne, som jobbet ved BMV i Bergen våren 2008. Dette førte til undersøkelser og anmeldelse fra Arbeidstilsynet for brudd på arbeidsmiljøloven.

Bergen Group ble også anmeldt av UDI for feilinformasjon ved søknad om arbeidstillatelse for ukrainerne, som ikke er omfattet av ordningene for borgere av EU-land.

Ryddet opp

Bergen Group er ikke overrasket over boten.

- Forelegget er vel egentlig i tråd med det vi selv konstaterte da vi ble gjort oppmerksom på saken sommeren 2008. Det var noen brudd på arbeidsmiljøloven når det gjaldt arbeidstider og de ble relativt raskt rettet opp, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes i Bergen Group Risnes til TV 2 Nyhetene.

For lang tid

Arbeidstilsynet Vestlandet er fornøyd med at det endelig kommer en konklusjon i saken. Men regiondirektør Kari Anne Birkeland synes det har tatt vel lag tid.

– Vi hadde ønsket at konklusjonen kom litt før sånn at det hadde hatt en litt mer preventiv virkning, sier hun.

Ingen politietterforskning

Bergen Group er bare bøtelagt for brudd for arbeidstidsbestemmelsene for ti gjestearbeidere. De ti ble intervjuet av Arbeidstilsynet på plassen. TV2 forteller at politiet ikke har foretatt nærmere etterforskning i saken, bortsett fra å intervjue ledelsen i selskapet.

– Kapasitetshensyn i politiet har gjort at man ikke har kunnet etterforske noe utover det som forelå der, sier politiadvokat Anders Johnsen i Hordaland politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

– Man skulle selvfølgelig hatt muligheten til å etterforske og avdekket hvorvidt det var et større omfang, det vet vi jo ikke. Vi kan jo ikke si noe mer enn det vi har dokumentert.

Annonse
Annonse