JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Matmangel på Svalbard

Svalbardbutikken i Longyearbyen begynner å gå tom for mat som følge av flystansen på fastlandet.

einar.fjellvik@lomedia.no

– Generelt sett har jo vi et langt større lager enn vanlige butikker, men i en uke har vi vært uten melk og egg. Her oppe lærer vi imidlertid å tenke alternativt. har vi ikke egg kan vi bruke eggepulver. Men det er klart at vi ikke greier å yte den servicen vi gjerne ønsker. Fiskedisken er helt tom, og det er lite ferskvarer igjen, forteller butikksjef Karin Mella til NTB.

På Svalbard er det fortsatt vinter, og butikksjefen regner at det først om et par uker vil være mulig å få fram forsyninger til Longyearbyen via sjøveien. Når flyplassene på fastlandet til stadighet er stengt, blir det problemer med både persontransport og forsyninger til polarbyen.

Før helga satt 450 reisende fast i Longyearbyen, meldte Svalbardposten på fredag.

– Det er folk som skal i begravelse, andre til utlandet og vi har hørt om en far som ikke kommer seg ned til en fødsel som er i gang på fastlandet, fortalte ansatte i SAS Ground Services til lokalavisa.

Annonse
Annonse