JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Danmark avlyser storkonflikt

Danske medier kunne i ettermiddag avsløre et klart ja i uravstemningen. Det offisielle resultatet kommer sent i kveld.

Resultatet som er lekket fra Forliksinstitusjonen, viser angivelig at 60% av dem som har deltatt, har stemt ja til meklingsforslaget. Men det ser ut til at det samlede oppslutningen rundt uravstemningen er på godt under 40%

Til gjengjeld skal hele 85% ha stemt nei av dem som deltok fra HK/Privat. Deltok gjorde 45% av de 100 000 medlemmene i HK/Privat. Resultatet utlegges som en personlig seier for Karin Retvig, leder i HK/Privat.

Hun har satset stor prestisje på å få stemmedeltakelsen opp fra de 30% i 2007 til 40%, og dessuten få sendt en klar beskjed til arbeidsgiverne med et markant nei-flertall.

- Selv om de andre forbundene utligner et nei-flertall fra oss med mange ja-stemmer, så vil vi ha vist at vi mener alvor, uttalte Retvig til Jyllands-Posten mandag. Hpet er at den skalte 50 prosent-regelen fra 1948 endelig kan avskaffes ved neste lønnsoppgjør om to år.

LO-leder Harald Børsting innrømmet overfor Ekstra Bladet i dag at han var nervøs for resultatet.

- Det er et stort ord, men en storkonflikt vil være en katastrofe for Danmark. Den vil ødelegge alle odds for å komme ut av krisen. Den vil gjøre det vanskeligere å bevare arbeidsplasser og henge fast på konkurransevognen for bedriftene. Den vil ødelegge de små lyspunktene som er begynt å vise seg i krisen, sa Børsting.

Annonse
Annonse