JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trekkes i lønn, om de ikke trener

Nå skal danske jernbaneansatte bli slanke med obligatorisk trim på jobben. Skulker de treningen, trekkes de i lønn.

nina.hanssen@lomedia.no

En fersk undersøkelse viste at stress på jobben gjør arbeidstakere fetere. Dette ville De danske statsbaner (DSB) forhindre.

Ifølge Aftenposten skal nå danskene mosjonere vekk valkene fra leverpostei, bacon og bayere i arbeidstiden.

Hele 8000 ansatte i DSB har fått beskjed om at arbeidsgiver betaler den månedlige avgiften på treningsstudio. Men det står også at medarbeideren blir trukket i lønn tilsvarende det treningsavgiften koster hvis arbeidstakeren ikke trenger.

Likevel har nå over 700 ansatte meldt seg på.

Gulrot og pisk

DSB er ikke det eneste selskapet i Danmark som har innført slike trimordninger for sine ansatte. Men for de DSB-ansatte er ikke dette bare en gulrot, men også en pisk.

Jernbaneselskapet trekker dem i lønn hvis de skulker unna treningen.

Kommunikasjonsrådgiver i NSB, Mai-Bente Paulsen sier til Aftenposten at dette ikke er aktuelt for NSB.

– Vi har avtaler med treningssentre hvor våre ansatte får rabatt hvis de benytter seg av tilbudet. Vi har også treningsrom tilgjengelig enkelte steder, men det er ikke knyttet noen krav til at man skal tilbakebetale noe dersom man ikke benytter disse tilbudene, sier Paulsen.

Men noen kritikk mot sine danske kollegaer, vil hun ikke gi. At den danske søsterbedriften trekker folk i lønn hvis de ikke stiller opp på trening ønsker ikke NSB å ha noen formening om, sier Paulsen.

Annonse
Annonse