JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever omfattende endringer

Tre dager er satt av til forhandlingene om overenskomsten for asfaltarbeid og veivedlikehold som starter i dag. BNL (Byggenæringens Landsforening) og Fellesforbundet og Arbeidsmandsforbundet skal komme til enighet om store tekstendringer.

ane.borrud@lomedia.no

Asfaltoverenskomsten, som den het en gang i tiden, er en gammel overenskomst som både Arbeidsmandsforbundet og Fellesforbundet er parter i. I år 2000 ble også veivedlikehold inkludert i avtalen.

– Overenskomsten endret seg ikke stort i år 2000 bortsett fra tittelen, og den har ikke gjort det siden. Men i år må det gjøres masse tekstendringer, forteller forbundssekretær Svein Johansen i Arbeidsmandsforbundet.

Bakgrunnen er omrokkeringene innen Mesta Drift. Da Mesta ble konsern i 2008, ble nesten 700 medlemmer som jobber med veivedlikehold flyttet fra overenskomsten for private anlegg til overenskomsten for asfaltaarbeid og veivedlikehold. Nå skal avtalene justeres slik at den blir like mye en avtale for veivedlikehold som for asfaltarbeid.

I tillegg til kravene om tekstendringer, kommer forhandlingsdelegasjonen fra forbundene med krav om heving av minstelønna og tilleggene.

Men Johansen understreker at det er tekstendringene som er i fokus ved dette oppgjøret.

– Vi har satt av tre dager til forhandlingene. Vi har vært i bra dialog med BNL i forkant, og begge parter har en klar intensjon om å komme fram til et godt resultat, sier han.

Fristen for å komme til enighet er torsdag 29. april klokka 24.00.

Annonse
Annonse