JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I mål

Etter en dag med forhandlinger kom NHO Reiseliv og Norsk Arbeidsmandsforbund i mål med fritids- og aktivitetsavtalen. Resultatet ble et generelt tillegg på 1,50 og et generelt lavlønnstillegg på 1 krone.

ane.borrud@lomedia.no

Det er fire dyre- og aktivitetsparker i Norge som har tariffavtale på denne overenskomsten: Langedrag, Kristiansand dyrepark, Namskogan Familiepark og Stiftelsen Polaria i Tromsø. I tillegg er det hengeavtale med Tusenfryd, et par badeland og noen bowlinghaller og treningssenter.

Lav- og likelønnspott

Som hos andre tariffområder ble partene enige om at det skal fastsettes en lav- og likelønnspott på den enkelte bedrift på 50 øre per time per ansatt. Partene lokalt skal gjennom forhandlinger benytte denne potten til å rette opp skjevheter som måtte være på bedriften, og som skyldes forskjellsbehandling på grunn av kjønn. Forhandlingene skal være avsluttet innen 1, juli i år. Tillegg gis med virkning fra samme dato.

Fornøyd

Forhandlingsleder Thorbjørn Jungård fra Norsk Arbeidsmandsforbund er fornøyd med resultatet.

- Ut i fra de gitte rammer og forutsetninger for dette oppgjøret så er dette resultatet hva vi kunne greie å oppnå denne gang, sier Jungård.

Annonse

Flere saker

Annonse