JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Medlemmene har sagt sitt

Onsdag stemte Fellesforbundets medlemmer i frontfagene, byggfagene og hotell og restaurant over meklingsforslagene. Førstkommende fredag klokka 12 blir det kjent om de stemte dem ned, eller ikke.

Magasinet for fagorganiserte tok seg en tur rundt om i landet for å følge med på noen av uravstemningene: hos Schibsted Trykk i hovedstaden, hos Veidekke på en byggeplass i Bergen, Hotel Norge i hansebyen og Rolls Royce Marine Engines på Hordvikneset.

Verksted, bygg, hot&rest. og teko

Vi dro til Kulturhuset, Stavangers for tiden største byggeplass, for å "dokumentere" uravstemningen hos entreprenør Kruse Smith, tok en tur innom Eurest og Statoil-kantina på Forus og var til stede da tekstil- og konfeksjonskvinnene sa sitt til meklingsforslaget under skiftbytte hos Sandnes Garn.

Valgdeltakelse så ut til å være bra - i den grad det er mulig å bedømme etter å ha besøkt noen få bedrifter.

Klart flertall

Hos Schibsted Trykk i Oslo ble det klart flertall blant de på verkstedsoverenskomsten, 15 ja mot 4 nei. Ifølge Martin Rogan var det enkelt å bestemme seg.

– NHOs krav om endringer i arbeidstidene ble vel fort fjernet. Det var det viktigste for oss. Tillegget er det ikke så nøye med. Vi har lokale forhandlinger, forteller Rogan etter å ha lagt sin stemme i urnen.

På det svære trykkeriet i Nydalen trykkes VG, Aftenposten og Dagsavisen. Trykkemaskinene går døgnet rundt, noe som krever bemanning fra verkstedet 24 timer i døgnet.

– Endring i arbeidstidene ville betydd mye for tilleggene våre. Så det var godt da det kravet ble borte, sier Rogan.

– Magasinet kommer tilbake med mer.

Annonse

Flere saker

Annonse