JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vekterne mobiliserer

Vaktgruppa i Oslo og Akershus oppfordrer alle vektere til å slutte opp om årets 1. mai tog i hovedstaden.

ane.borrud@lomedia.no

- Det å være organisert og vise engasjement blir mer og mer viktig. Vi ser av lønnsoppgjøret at arbeidsgiver i alle fall ikke vil ha lønna opp. I tillegg vil de undergrave rettigheter vi allerede har opparbeidet, sier leder i vaktgruppa, Roger Sveen.

Økt engasjement

I følge Sveen er ikke dette kun en markering i forbindelse med lønnsoppgjøret. Å markere 1. mai var noe han begynte å diskutere med kollega Monica Gram Larsen allerede i fjor.

- Det er for lite engasjement hos vekterne for egen arbeidssituasjon. Vi vil tilbake til den gløden som var i vaktbransjen før. Det er veldig viktig at vi viser solidaritet og engasjement også utenfor lønnsoppgjørene, slår Sveen fast.

Han mener også at 1. mai er en fin anledning til å markere vekterne utad.

- Vi vil vise publikum at vi finnes, at vi bryr oss både på egnes og andres vegne. Vi ønsker å få fram at det å være vekter er mer enn det man umiddelbart ser på et kjøpesenter.

Vaktgruppa

Det var først da vaktgruppa i Oslo/Akershus ble reetablert før påske i år at det ble fart på 1. mai mobiliseringen.

- Morten Gjørlihagen ivret sterkt for at vi skulle mobilisere til 1. mai toget. Vi tok det engasjementet på alvor, og trommet sammen.

Sveen avslører at de tenker ikke bare 1. mai i år. Vaktgruppa ser på 1.mai er en dag de kan påvirke og vise utad det samholdet som eksisterer i vakt

- Vi vil prøve å få engasjementet videre, og har allerede begynt å tenke på 1. mai 2011.

Vår kunnskap – din sikkerhet.

Parolene skal males i morgen, kvelden før toget. En av parolene er bestemt: Vår kunnskap – din sikkerhet.

I følge Sveen skal de lages tre paroler til, men hvilke de skal velge er ennå ikke bestemt.

- Jeg gikk i mitt aller første 1. mai tog i fjor, forteller Sveen.

I år vil han ha med seg flest mulig av sine kollegaer.

Annonse
Annonse