JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fellesforbundet godt representert i integreringsutvalget

Inkluderingsminister Audun Lysbakken presenterte i dag inkluderingsutvalget, og fagbevegelsen er representert ved Norvald Mo og Julia Maliszewska, begge ansatt i Fellesforbundet. Mo som rådgiver for ledelsen i Fellesforbundet og Maliszewska som ombud i forbundets avd. 603, Oslo Bygningsarbeiderforening.

torgny.hasaas@lomedia.no

– Dette blir en utfordrende og viktig jobb, og jeg håper at vi kan bidra til bedre integrering, sier Norvald Mo som til daglig er rådgiver for ledelsen i Fellesforbundet. I tillegg er han leder av Oslo idrettskrets.

Han ble spurt om å sitte i tuvalget for to dager siden,og fikk sett mandatet først i går, så han har ikke fått tenkt så mye på hva han skal gjøre.

– Det er et ganske vidt mandat, og jeg tror jeg må plukke ut noe å jobbe med, sier Mo til LO-Aktuelt.

Utvalget skal ledes av Høyre-mannen Osmund Kaldheim, som nå er rådmann i Drammen, og har et år på seg til å levere en offentlig utredning (NOU).

Utvalget skal løfte fram utfordringer og muligheter i et flerkulturelt Norge, og komme med foreslag om tiltak i inkluderings- og integreringspolitikken. Blant annet skal det se på om Norge er på vei til å utvikle et nytt klasseskille fordi innvandringsbefolkningen tjener dårligere. De skal vurdere kjønnsskiller i innvandrerbefolkningen, hvordan øke yrkesdeltakelsen og om/hvordan bokonsentrasjon av innvandrere virker inn på integreringen.

Det var i regjeringserklæringen, Soria Moria II, at regjeringen lovte å sette ned et slikt utvalg, og det har inkluderingsministeren gjort.

Annonse
Annonse