JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NRK: Minst 10 000 i tillegg

Flere timer på overtid ble NTL og NRK fredag enige om årets lønnsoppgjør.

anne.grete@lomedia.no

– Vi har fått et ganske bra generelt tillegg. En del av det generelle tillegget skal fordeles som et prosenttillegg, men vi har sørget for at det laveste tillegget som kan gis er 10 000 kroner, sier Sten Kyrre Killi.

Han leder Norsk Tjenestemannslag (NTL) sin landsforening i NRK.

Stor likelønnspott

I tillegg kommer en lav/likelønnspott på 975 kroner per årsverk til alle utenom journalistene.

– Det utgjør nesten halvannen million. Fordelingen av disse pengene skal vi jobbe med nå. Vi har bedt om innsyn i lønnsstatistikkene, sier Killi.

1. juli regner de med at alt er på plass.

Økt ulempetillegg

Killi forteller at de i også har fått økt ulempetilleggene for kvelds- og nattillegg med 10 prosent, uten at innslagspunktet for når det gis ny fridag endres.

– Vi har fått en ekstra fridag etter å ha opptjent cirka 12 000 kroner i ulempetillegg. Arbeidsgiver ville at summen skulle høynes før man kunne ta ut den ekstra fridagen, men vi klarte å beholde den, sier Killi.

Rammen på lønnsoppgjøret er på cirka 3,5 prosent.

Annonse

Flere saker

Annonse