JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hadde doble kontrakter

De bosniske arbeiderne som pusset opp Ansgar hotell i Oslo sentrum for luselønn, fikk krav om å betale mer i skatt enn de har tjent. Kravet er nå trukket.

Årsaken er at arbeidsgivere har operert med doble kontrakter. Bosniske bygningsarbeidere fikk krav om å betale skatt som tilsvarte mer enn det dobbelte av det de hadde tjent totalt. De fikk 28 kroner i timen, melder NRK.

28 kroner timen

– Jeg har fått baksmell på 47.000 kroner. Det var innberettet norsk timelønn på 155 kroner, men egentlig tjente vi 28 kroner. Vi har fått skatt på et større beløp, men vi fikk utbetalt minimalt. Vi hadde doble kontrakter. Det er velkjent, sier Likic Irhan.

Han er blant bosnierne som pusset opp Ansgar hotell i Oslo i mai 2008. Økokrim og Arbeidstilsynet aksjonerte på grunnlag av mistanke om luselønn.

Et par årslønn...

Ombud Kjell Skjærvø i Fellesforbundets avd. 603, Oslo Bygningsarbeiderforening, skjønner ikke hvordan skattemyndighetene har klart å sende ut en slik skatteregning midt under etterforskningen.

– En av dem fikk et skattekrav på 43.000 kroner, selv om lønnen han hadde fått utbetalt i Norge var på totalt 42.000 kroner. Skattekravet tilsvarer vel et par årslønner i Bosnia, sier Skjærvø.

Skatteetaten har nå trukket kravet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse