JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Borge Garveri legger ned

69 arbeidsplasser går tapt på Osterøya ved Bergen når Borge Garveri nå legges ned. Alle forsøk på å starte opp etter konkursen i april har strandet.

berit@lomedia.no

Borge Garveri har behandlet 1200 huder i uka og 50.000 huder i året. Bedriften, som startet i 1889, har levert lær til sko- og veskefabrikanter i mange land.

Eieren, Johannes Borge, sier til Bergens Tidende at det er sterk kronekurs, krise i Europa og en kald vinter med skader på avløp og avbrudd i produksjonen, som førte til konkursen.

Forsøkene strandet

Det har vært gjort flere forsøk på å berge arbeidsplassene på Osterøya. En mulighet har vært å få til et samarbeid med en av storkundene, Louis Vuitton. Når dette slo feil, regner bedriftens eier det som usannsynlig at det blir noen oppstart i garveriet.

– Det er ei tid for alt. No var tida over for oss, sier Borge.

Annonse

Flere saker

Annonse