JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Streikeviljen er på topp

Noen timer før meklingsfristen i statsoppgjøret går ut, forbereder de tillitsvalgte i Norsk Tjenestemannslag (NTL) seg til en eventuell streik.

morten.hansen@lomedia.no

– Er dere klare for streik?

– Ja!

Et femtitalls NTL-tillitsvalgte svarer unisont og klart på Ole Kristian Pettersens, tillitsvalgt ved Departementenes Servicesenter, spørsmål.

Svaret er sammenfallende med det inntrykket han har fra andre medlemmer i NTL.

– Det er god streikevilje. Medlemmene er villige til å streike for rettighetene sine, sier Pettersen.

Er forberedt

Det samme inntrykket har nestleder i NTL ved Høyskolen i Oslo, Amir Haghighifard. Der er streikeforberedelsene unnagjort. Streikelister, streikevakter og stands er klare hvis det blir brudd i meklingen i løpet av natten.

– Ved høyskolen i Oslo er det mange damer som jobber. De liker ikke at to personer, som gjør samme jobben, tjener forskjellig, sier Haghighifard, og sikter til likelønnsspørsmålet.

Han slår fast:

– Streikeviljen er på topp.

Må ha mer

Likelønn blir også sentralt i kontorene hos riksmekler Kari Gjesteby. Det vil være vanskelig for arbeidstakerorganisasjonene å sende en tariffavtale uten likelønnsprofil, og en ramme større enn frontfaget, ut til uravstemning. Frontfagets ramme tidligere i vår var i underkant av tre prosent.

Flere arbeidstakerorganisasjoner har gått så hardt ut i sine likelønnskrav at det vil være vanskelig å svelge en avtale uten en slik innretning.

Etter det Magasinet Aktuell erfarer forventes det at Staten kommer på banen for å sikre at disse to elementene er på plass. Hvis det ikke skjer er det stor vilje til å sende om lag 3 800 LO Stat-tilknyttede arbeidstakere ut i streik torsdag morgen den 27. mai.

Annonse
Annonse