JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Her er det kun tapere

Aksjonen i dag har ingen seierherrer. Både palestinerne, aksjonistene og Israel er tapere, sier Eigil Jespersen, forbundssekretær i Norges Offisersforbund.

simen@lomedia.no

Forbundssekretær i Norges Offisersforbund, Eigil Jespersen, har tidligere vært opptatt av at LO må nyansere sitt syn på konflikten i Midtøsten.

Han mener mandagens bording av solidaritetskonvoien, der 19 personer er meldt drept, bare har tapere.

Dypt beklagelig

– Det er dypt beklagelig at man får en slik situasjon med tragiske konsekvenser. Her er det ingen seierherre og kun tapere. Både palestinerne, aksjonistene og Israel er tapere. Dette vil sette negativt fokus på staten Israel, sier Jespersen, som påpeker at han uttaler seg som privatperson, og ikke som forbundssekretær for Norges Offisersforbund.

Beskytter egne interesser

Jespersen har blant annet jobbet i Israel i ett år som militær observatør for FN. Han vet derfor mye om hvordan Israel tenker.

– De gjør dette for å beskytte seg, og de ser på denne konvoien på vei mot Gaza som en trussel mot israelske interesser. Derfor går de til aksjon, sier Jespersen.

– Hvilken garanti har Israel for at dette er hundre prosent velment aksjon, spør Jespersen.

Dypt tragisk

Han mener både fagforeningene og media i Norge har skapt et svart/hvitt-bilde av konflikten i Midtøsten, og mener man må ha et mer nyansert syn på situasjonen.

– Uansett hva Israel foretar seg for å forsvare sitt territorium får de negativ omtale. Men det er klart, det som skjedde i dag er dypt tragisk, sier han.

Annonse
Annonse