JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uenige om Postkom-partnere

Postkom vil gå videre i samtalene med Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) om muligheten til å gå sammen om et nytt og større forbund. Det er ikke alle like begeistret for.

morten.hansen@lomedia.no

Postkom har gjennom sitt arbeidsprogram åpnet for samarbeid og eventuell sammenslåing med andre forbund.

En arbeidsgruppe har laget en utredning om en eventuell sammenslåing med NAF og NTF.

Landsstyremedlem i Postkom, Steinar Nørstebø, er svært usikker på om dette er de rette samarbeidspartnerne.

– Jeg ser fordelene i en ny og størreorganisasjon. Men jeg er skeptisk til om det er Arbeidsmandsforbundet og Transportarbeiderforbundet som samarbeidet skal bygges rundt, sier Nørstebø.

Fortsatt skeptiske

Han tror dessuten mange av Postkoms medlemmer og tillitsvalgte fortsatt er skeptiske til NTF, etter striden rundt organisasjonsretten i Bring for et år siden.

– NTF viste en holdning som vi ikke kan la være å bite oss merke i, sier Nørstebø.

Han mener et samarbeid mellom Postkom, NAF og NTF blir for snevert.

Nørstebø vil ha et eventuelt samarbeid med Handel og Kontor (HK ). HK og Postkom har allerede et løst samarbeid for sine medlemmer i finanssektoren.

– Postkom, NAF og NTF blir i høyden et mellomstort LO -forbund. For meg har det begrenset verdi å snevre inn til de forbundene. Det vil ikke bli den slagkraften på service- og samferdselssektoren som vi ønsker. Må vi velge, er det etter mitt syn riktigere å satse på et større forbund som HK . Service- og samferdselssektoren trenger et stort forbund. Ikke flere små. En sammenslutning av Postkom, NTF og NAF blir mer et fornuftsekteskap enn en visjon om et samlet og sterkt LO innenfor service og samferdselssektoren, fastslår Nørstebø.

Bestemmer selv

Det har tidligere vært ført samtaler med Handel og Kontor. Disse har imidlertid ikke ført fram til noe konkret.

Forbundsstyremedlem Paul Magnus Gamlemshaug mener Postkom ikke kan la HK bestemme organisasjonenes framtid.

– Jeg ville gjerne hatt med HK i dette samarbeidet. Men det kan ikke være opp til HK og bestemme om vi skal være med å danne et nytt og større forbund. Skal vi vente på at HK bestemmer seg, er det nettopp det som skjer. Jeg mener vi skal fortsette det arbeidet som er startet. Hvis HK på et senere tidspunkt vil bli en del av dette, er de velkomne, sier Gamlemshaug.

Annonse
Annonse