JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frivillig lønnsnemnd?

Administrerende direktør i NHO Service, Petter Furulund, foreslår i følge VG nett frivillig lønnsnemnd i vekterstreiken. - En dårlig ide, mener hovedtillitsvalgt i Securitas, Terje Mikkelsen.

ane.borrud@lomedia.no

- Jeg føler meg hjelpesløs når motparten har så bastante og urealsistiske krav. Vanligvis opplever jeg at det er realisme i forhandlingene vi har, men når det ikke er det så er det nesten ikke noe vits i å sette seg ned. Det hele er ganske håpløst, sier Furulund til VG.

Frivillig lønnsnemd vil si at en nøytral tredjepart kommer inn og bestemmer resultatet av oppgjøret, og at partene ikke kan forhandle på forslaget.

Terje Mikkelsen, hovedtillitsvalgt i Securitas, synes ikke dette er en god ide.

- Jeg tror ikke en frivillig lønnsnemnd vil gi oss noe som helst. Da vil rammene fra frontfag være retningsgivende, sier han.

Og legger til at dersom vekterne skal kommer seg opp på lønnsnivå med andre, så må bransjen få tillegg utvover frontfagsrammen.

- Petter Furulund kan kalle dette urealistisk. Men hvis vi aldri kan få noe mer enn rammene, så kan vi bare legge ned lønnsforhandlingene og få 85 prosent av en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn automatisk, sier han.

Petter Furulund advarer i VG at dersom ikke Arbeidsmandsforbundet går med på en frivillig lønnsnemd, så kan streiken bli langvarig.

- Det er helt greit, sier Mikkesen.

- Vi er forberedt på en langvarig streik.

Arbeidsmandsforbundet og NHO Service sitter nå i møte, uten RIksmeklingsmannen tilstede.

Annonse
Annonse