JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mest misnøye i Bring Express

I Bring Express sa Postkom-medlemmene ja til årets tariffoppgjør med knappest mulig margin. – Ulikheten i lønn mellom Oslo-kontoret og distriktene ble ikke utjevnet, og det skaper litt misnøye, sier Andreas Vaagen.

simen@lomedia.no

Årets tariffoppgjør var spesielt for de Postkom-organiserte i Bring Express. Det er det første tariffoppgjøret etter at Postkom og Bring Express Norge AS inngikk en overenskomst 8. oktober i fjor.

Kun 52 prosent av medlemmene stemte ved uravstemningen, og tariffoppgjøret ble godkjent med knappest mulig margin.

Misnøye i distriktene

Det er nemlig ikke alt Postkom-medlemmene er like fornøyd med ved årets tariffoppgjør. Lønnsforskjellene mellom de forskjellige kontorene er blant annet en av tingene som skaper misnøye.

– Vi har ikke kommet i land med de store hovedpunktene. Det går blant annet på lik lønn for likt arbeid. Det er lønnsforskjeller mellom oss som jobber i Oslo og de som jobber ved kontorene i distriktene. Vi gjør akkurat den samme jobben, men lønna er høyere i hovedstaden. Ledelsen argumenterer blant annet med at boligprisene er høyere i Oslo, men jeg vet ikke om det er noe billigere å bo i Stavanger, sier Andreas Vaagen, selskapstillitsvalgt i Bring Express.

I Bring Express ble man i årets tariffoppgjør enige om et generelt lønnstillegg på 7750 kroner til alle ansatte per 1. april, inkludert A-delen og lav/likelønnspotten.

– Dette vil ikke utjevne forskjellene, og det var nok litt misnøye med dette som førte til at det kun var et knapt flertall som stemte ja ved uravstemningen. Lønna hos oss er dessuten lavere enn i søsterbedriftene, og det har nok også spilt en rolle, tror han.

Får ikke seniordager

Vaagen er fornøyd med ramma på oppgjøret, men han skulle gjerne sett at lønnsforskjellene ble utjevnet. I motsetning til i Posten, der ordningen med seniordager blir videreført, fikk ikke de organiserte i datterselskapet Bring Express kravet gjennom.

Men med en ungdommelig arbeidsstab, er ikke behovet for en slik ordning skrikende.

– Men vi hadde det likevel på agendaen. Det er snakk om prinsipper, sier Vaagen.

Fornøyd med studiestipend

Studiestipendordningen som ble framforhandlet i årets tariffoppgjør, er noe de ansatte setter stor pris på.

Stipendordningen skal ikke bare gjelde for utdanning direkte knyttet til transport og logistikk, men også hvis noen ønsker å ta utdanning som kan brukes til noe annet senere i livet.

Mia Olsen (25) planlegger selv å benytte seg av muligheten som nå byr seg.

– For meg som er 25 år gammel, er dette fin mulighet. Jeg har lyst til å ta kveldsstudier i transport- og logistikk for å få fagbrev, sier Olsen.

Innen 1. desember skal partene utarbeide vilkårene for stipendordningen på 100.000 kroner, men ifølge Andreas Vaagen, er man allerede enige om hovedprinsippene.

– Tryggere med fagforening i ryggen

Etter overenskomsten i fjor har bedriften utarbeidet et lønns- og stillingssystem. Det gir en oversikt over hvilket lønnsnivå de forskjellige stillingene fører med seg. Det har, ifølge Vaagen og de andre Postkom-medlemmene, gjort ting ryddigere.

– Med overenskomsten har vi fått det sånn det skal være. Det er første skritt i riktig retning, og nå må vi ta det sakte, men sikkert, videre. Det å ha en fagforening i ryggen er uansett en stor trygghet hvis noe skulle skje, mener Mia Olsen.

Annonse
Annonse