JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil nå ut til folket

Postkom ønsker å få med seg opinionen i kampen mot postdirektivet. Nå lanseres et nettsted med informasjon om hvorfor direktivet ikke bør innføres.

simen@lomedia.no

Kampen mot liberaliseringen av postmarkedet drar seg til. Nå intensiverer Postkom sin motstand mot det omstridte EUs 3. postdirektiv.

Det nyopprettede nettstedet www.postdirektivet.no skal inneholde informasjon om og argumenter mot EU-direktivet.

Postkom antar at regjeringen vil ta stilling til direktivet i løpet av det neste året.

Intensiverer arbeidet

– Vi ønsker å nå ut til opinionen denne gangen. Det er vår målgruppe, forteller informasjonsansvarlig Hans-Jacob Schultz i Postkom.

På nettsiden kan folk finne fakta om direktivet, meningsmålinger og nyheter om saken. Det viktigste er likevel Postkoms hovedargumenter mot postdirektivet: At direktivet fører til at posttilbudet blir dyrt, dårlig og distriktsfiendtlig.

– Vi har jobbet mye med teksten for å få den tabloid, slående og lettfattelig. Dessuten kan folk via nettsiden skrive under på et opprop mot postdirektivet, sier Schultz.

– Føler dere at folk har for liten kunnskap om postdirektivet?

– Vi føler vel ikke det, men vi vil at folk skal vite enda mer. Vi er veldig godt fornøyd med pressedekningen saken har fått, men gjennom dette nettstedet satser vi på at folk får øynene enda mer opp. Det er et skritt i riktig retning. Nå intensiverer vi arbeidet mot postdirektivet, sier Schultz.

Grasrota

Postkom vil også trappe opp kontakten med kommunestyrer, lokale organisasjoner og partier. Budskapet er at distriktene vil lide.

– Vi ønsker at grasrota i Norge skal gi klare meldinger til regjeringen om at gode og pålitelige posttjenester er en viktig del av Norges infrastruktur som bidrar til at folk kan jobbe og bo i hele landet. En slik postpolitikk er nærmest umulig innenfor rammene av EUs postdirektiv, sier Postkom-leder Odd Christian Øverland i en pressemelding.

– Selv om meningsmålinger viser at det et stort flertall av befolkningen er mot å innføre direktivet er det viktig å og folk innsikt og argumentasjon i saken, mener Postkom-lederen.

Annonse
Annonse