JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bruker samlivskurs mot fravær

Samlivskurs kan få ned sykefraværet på norske arbeidsplasser. Bufetat sier samlivsproblemer er alvorlig for arbeidsevnen.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Samlivskurs kan være et godt virkemiddel for å få ned sykefraværet. På Eramet Norway Kvinesdal (tidligere Tinfos Jernverk) tilbys ansatte samlivskurs for å redusere sykefraværet, skriver Dagens Næringsliv.

Til tross for turbulente tider med usikkerhet og permitteringer, er sykefraværet redusert fra 8 til 5 prosent på smelteverket.

De ansatte på smelteverket blir påspandert samlivskurs på hotell, et konsept som kalles Level, og som holdes i regi av Bufetat (Barne-, ungdoms- og familieetaten). Kurset handler mest om kommunikasjon mellom partnerne, og målet er å unngå misforståelser som skaper unødige krangler.

Bufetat mener samlivsproblemer er blant de årsakene som gir mest sykefravær. Dessuten er etaten opptatt av konsekvensene for barna.

- Vi vet at hvordan folk har det hjemme er avgjørende for livskvalitet, helse og arbeidsytelse. I tillegg vet vi at når foreldre har det bra sammen, har det stor betydning for barnas oppvekst, sier avdelingsdirektør Ann Kristin Stapnes i Bufetat til Dagens Næringsliv.

Også personalsjef ved Eramet Norway Kvinesdal, Svein Bøgwald, mener samlivsproblemer er viktig å ta tak i.

- Privatliv og arbeidsliv henger nøye sammen. Hvis man ikke har det bra hjemme, har man det heller ikke bra på jobb, og omvendt, sier han til avisen.

Annonse
Annonse