JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tror ikke på veterinær-omkamp

Selv om den nye veterinærhøgskolen blir dyrere enn planlagt, tror ikke NTL'erne på omkamp.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Nyheten om at byggingen av ny veterinærhøgskole ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås blir 1 milliard kroner dyrere enn forutsatt får ikke NTL-medlemmene ved institusjonene til å tro på omkamp.

Flyttingen av Norges Veterinærhøgskole fra Oslo til Ås har vært svært omstridt, og er regnet som en ren Sp-seier i regjeringen.

Milliardsprekken fikk Høyres Elisabeth Aspaker til å be om ny vurdering av flyttinen.

- En overskridelse på 1 milliard kroner er en så vesentlig endring av forutsetningene for prosjektet at jeg forventer at regjeringen kommer til Stortinget med saken. Prisen kan bli så høy at hele flyttingen bør revurderes, sa hun til NTB.

Også Frps Tord Lien er sterkt kritisk til flytteprosessen, og han kalte flyttingen «absurd bruk av skattebetalernes penger», ifølge NTB.

Leder Finn Olav Haga ved NTL Veterinærmiljøene tror likevel ikke på noen omkamp.

- Personlig har jeg liten tro på at vedtaket blir omgjort så lenge dagens regjering sitter. Jeg har inntrykk av at vedtaket står ganske sterkt, uavhengig av hva enkeltrepresentanter fra regjeringspartiene på Stortinget sier. Jeg har inntrykk av at dette har vært en veldig viktig sak for i alle fall ett av regjeringspartiene, og jeg tviler på at de kommer til å gi fra seg denne seieren, sier Haga.

Han sier at det blant deres medlemmer var et flertall som ville bli i Oslo, men at foreningen ikke har gjort noe fremstøt for å få til en omkamp om flyttingen.

Heller ikke NTL-foreningen på UMB tror på, eller ønsker, noen omkamp.

- Det som er viktig nå, er å kjøre prosessen som den er. Det er ikke å komme i fra at det blir en omorganisering og muligens store endringer. Jeg synes det er utidig av enkelte politikere som nå går ut og fortviler, og ber om omkamp. Det blir det mer uro av, og vi lurer på hva vi skal forholde oss til. Dette ble avgjort i 2008, og politikerne kan ikke vingle på denne måten, sier Signe Kroken, leder av NTL ved UMB.

Annonse

Flere saker

Annonse