JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Klag på lønna

Flere bør klage inn urettferdige lønnsforhold til Likestillingsombudet.

Det mener Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund.

En kvinnelig SFO-leder i Fredrikstad kommune vant nylig fram med sin klage på at mannlige lederkolleger i tekniske etater i kommunen var bedre lønnet. Nå oppfordrer Normann sine medlemmer til å klage inn ulikelønn.

Viktig

– Dette var en svært viktig avgjørelse, og en seier for likelønnssaken. SFO-lederen har gått i bresjen og vist hva likelønn handler om. Det skal hun ha all ære for, sier Normann.

SFO-lederen hadde 25.000 mindre i lønn enn sine mannlige kolleger, til tross for likt ansvar, kompetanse og erfaring. Hun har i tre år kjempet for likelønn og fikk til slutt medhold for sin sak både hos Likestillingsombudet og hos Likestillingsnemnda.

Kommunenes talerør

– Mange kan være i samme situasjon som SFO-lederen i Fredrikstad. De bør vurdere å ta saken videre til Likestillingsombudet, sier Normann.

Hun håper kommunesektorens arbeidsgiverorganisasjon KS og Fredrikstad kommune støtter opp om Likestillingsnemndas vedtak.

– Jeg vil oppfordre KS, som er et talerør for kommunene, til å støtte opp om en slik positiv sak for likelønn. De må se på vedtaket som et fremskritt og ikke motarbeide det gjennom en anke, sier Normann. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse