JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk Tipping varsler permitteringer

Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Norsk Tipping skal ut i mekling den 19. og 20. august. Norsk Tipping har lagt til rette for å permittere andre ansatte ved en eventuell streik. Det synes NTL er en uvanlig framgangsmåte.

morten.hansen@lomedia.no

– De har full rett til å gjøre det, men jeg synes det skaper litt unødvendig uro inn i meklingen - spesielt for de ansatte i Norsk Tipping, sier Tor Erik Granum i NTL.

NTL må varsle hvor mange de ønsker å ta ut i streik minst fire dager før en streik kan iverksettes.

Granum mener dette ikke kan sammenliknes med et betinget permitteringsvarsel, og synes Norsk Tipping forskutterer en streik.

– Vi må varsle riksmeklingsmannen om plassfratredelse. Det er en prosedyre vi er pålagt i arbeidstvistsloven. Aller helst ønsker vi å komme i mål gjennom forhandlinger. Og forhandlingene er fortsatt åpne. Hvis Norsk Tipping kan komme oss i møte, slipper vi riksmeklingsmannen, sier Granum.

Kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, Peer Jacob Svenkerud, forsvarer det betingede permitteringsvarselet med at det er fare for streik.

– Et betinget permitteringsvarsel må gis med 14 dagers varsel. Vi skal ut i mekling om en uke, og det er fare for brudd og streik, sier Svenkerud.

Han vil ikke spå utfallet av meklingen, men påpeker at det er en reell fare for konflikt.

– Jeg vil ikke spekulere hva utfallet av meklingen kan bli. Vi håper på å komme til løsning slik vi har gjort med andre ansatte. Men så lenge det er fare for streik er dette vanlig prosedyre, sier Svenkerud.

Han kan ikke si hvilke følger en eventuell streik vil få for Norsk Tippings kunder.

– Hvordan en streik vil slå ut er vanskelig å spå. Men NTL en stor organisasjon hos oss, med mange personer i sentrale posisjoner. Men jeg vil ikke spekulere i hvordan dette vil slå ut hos oss, sier Svenkerud.

Annonse

Flere saker

Annonse