JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hjelpen kommer fram

Norsk Folkehjelp garanterer at pengene fra bistandsorganisasjonen kommer fram til dem som trenger det - så langt det lar seg garantere.

ane.borrud@lomedia.no

Folkehjelpa er med i det europeiske nettverket Solidar, og vil kanalisere penger til Pakistan gjennom sin sveitsiske søsterorganisasjon, som er på plass i landet.

– Vi har startet sent med innsamlingsaksjon, innrømmer Marianne Hagelund , markedssjef i Norsk Folkehjelp.

Hun mener dette skyldes en rekke årsaker.

– Vi har ingen egne prosjekter i Pakistan, og måtte gjøre grundige undersøkelser først om hvilken organisasjon vi skal kanalisere penger gjennom. Det er viktig for oss å forsikre oss om at pengene når fram, sier hun.

Videre sier hun at signalene fra de pakistanske myndighetene har vært forvirrende.

– Det har vært en dobbeltkommunikasjon fra pakistanske myndigheter, som har gjort det vanskelig å vite hva vi bør gjøre.

Hagelund har ingen tro på at solidaritetstankegangen i fagbevegelsen kommer til å være svakere i forhold til Pakistan enn ellers.

– Min erfaring er at man er svært sjenerøse i fagbevegelsen, og at solidaritetstankegangen er sterk, slår hun fast.

Annonse
Annonse