JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige etter maratonmekling

Godt og vel et halvt døgn på overtid ble det enighet i meklingen i Spekters område 9. Dermed ble en streik i blant annet Norsk Tipping og Studentsamskipnaden avverget.

morten.hansen@lomedia.no

I formiddag ble partene i spekteroppgjøret, hvor virksomheter som Norsk Tipping og Studentsamskipnaden I Oslo er en del av, enige. Først nesten 14 timer på overtid kunne riksmeklingsmann Kari Gjesteby sette sluttstrek.

– Det ble en ekstra tung mekling fordi det var snakk om mange tariffavtaler – og ingen av disse var enkle hver for seg, sier Eivind Gran, nestleder i LO Stat.

Løste problemer

Nattens mekling var for seks av de virksomhetene riksmeklingsmannen ikke klarte å få unnagjort i vårens tariffoppgjør. Den ble som forventet komplisert.

I Norsk Tipping har striden stått rundt likelønn. Lavlønn og mindrelønnsutvikling har vært problemområdene i Studentsamskipnaden i Oslo (SIO, Akademika og Studentkafeene).

Mens det i Enova og Drammen Scene (tidligere Drammen teater) har vært uenighet om mindrelønnsutvikling.

– Vi gikk inn i en mekling med mange uløste problemer, og de problemene vi hadde da vi kom dit er løst. Jeg er fornøyd med at vi klarte å unngå streik, sier Eivind Gran, nestleder i LO Stat.

Lønnsutvikling

Meklingen i de seks virksomhetene foregikk samtidig, men noen virksomheter trengte mer tid. Norsk Tipping kom først i mål, før Drammen Teater og Enova kom på plass.

For SiO, Akademika og Studentkafeene tok det lenger tid.

– Vi satte igjen med de tre avtalene i SiO hvor vi hadde store utfordringer på lavlønn. Dette er virksomheter med mange på lavlønn, og det gjør det ekstra vanskelig. Men vi klarte å få til garantier for lønnsutvikling for år framover, fastslår Gran.

Resultatet for meklingen i de seks virksomhetene ligger på linje med Spekter-virksomhetene for øvrig.

Resultatene:

I Norsk Tipping får medlemmene et generelt tillegg på 10.000 kroner pluss 0,5 prosent. Totalt ca 12.000 kroner. I tillegg er man enig om en likelønnspott på 0,24 prosent.

SIO (SIO, Akademika og Studentkafeene): Et oppgjør med en ramme på drøyt 3,5 prosent. I tillegg en bestemmelse som sikrer de ansatte en minstelønn på 290.000 kroner etter ti års ansiennitet i 2010, stigende til 305.000 i 2011.

Drammen Scene: Et generelt tillegg på 11500 og en likelønnspott på 975 pr medlem.

Enova: Generelt tillegg og personlige tillegg som til sammen utgjør 3,7 prosent.

Annonse
Annonse