JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppdaget av patruljen

Det var Fellesforbundets lærlingpatrulje som på forsommeren tok initiativ til å rydde opp hos Pascal.

has@lomedia.no

– Vi hadde hørt rykter om at lærlingene var misfornøyde med arbeidsforholdene, men var ikke forberedt på at det var så utstrakt bruk av såkalt interessetid. Lærlingene hadde heller ikke fast veileder eller tid til å føre opplæringsbok, sier Fellesforbundets Torbjørn Ness som var med på patruljen.

Mens de intervjuet de tre lærlingene ved konditoriet i Tollbugata i Oslo, dukket plutselig Pascal Dupuy opp og spurte hva som foregikk. Da fikk alle lærlingene det veldig travelt med å komme seg tilbake på kjøkkenet.

Organisasjonsarbeider Ole Guttorm Brenden ved forbundets distriktskontor Oslo/Akershus ønsket å rette opp de vanskelige arbeidsforhold for lærlingene, og kontaktet derfor Utdanningsetaten i Oslo for å få dem til å gjøre noe med saken.

Utdanningsetaten hadde siden 2006 blitt kontaktet flere ganger av frustrerte lærlinger som fortalte om de klanderverdige arbeidsforholdene ved Pascal, uten at det hadde fått konsekvenser. Nå hadde de skriftlig dokumentasjon og et forbund som presset på, og det ble fortgang i saken.

Annonse
Annonse