JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Siste frist for gratisbøker

Om få dager går fristen for å få gratis og lettleste bøker til tre fagforbund ut. Postkom, Arbeidsmannsforbundet og Transportarbeiderforbundet er med.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Leser du lite bøker, får du nå en god mulighet til å komme i gang. Organisasjonen Leser søker bok har 10.000 bøker liggende klare til utdeling, og medlemmene i Postkom, Arbeidsmannsforbundet og Transportarbeiderforbundet kan melde seg for å få bøker.

Fristen går ut 1. september, og med 1000 bøker igjen på lager er det fortsatt mulig å melde seg på.

Lettere

Tine Solvang i Leser søker bok forteller at målet med å dele ut bøkene er å få de som leser lite bøker til å lese litt mer. De har trykket opp fire bøker i til sammen 10.000 eksemplarer, som er gjort lettere å lese.

Skriftstørrelsen, trykket og språket er tilpasset slik at bøkene skal være innbydende å begynne på.

- Repsonsen har vært god. Vi mener det er smart å trene seg på å lese, for i alle yrker blir det stilt høyere krav til lesekompetanse, sier Solvang.

Bøkene vil bli sendt ut 15. september, til folkebibliotekene der LO-bedrifter har meldt sin interesse.

Kjente forfattere

De fire bøkene som kommer ut nå er fra noen av Norges mest leste forfattere: Per Pettersons ”Aske i munnen, sand i skoa” kommer uten endringer av manus, men med en utforming som er lettere å lese

NRK-kjendisen Ola Viksmo Slettans bok ”Alt kan fikses” gir nyttige og morsomme tips om hvordan hverdagens små og store utfordringer kan takles.

Den tredje boken er ”Luften av propan om morgenen” av Levi Henriksen, som handler om en far som søker å gjenskape barndommens campingturer til punkt og prikke.

Den fjerde boken er Selma Lønning Aarøs ”Vekevis”, som består av en rekke korte og morsomme tekster.

Millioner

Fordi 2010 er et ”leseår”, fikk Leser søker bok 1 million kroner fra staten for å øke lesekompetansen blant voksne som ikke leser noe særlig med bøker.

Solvang forteller at LO-forbundene tente raskt på ideen om bøker som er lette å lese.

- Vi har prøvd å nå målgrupper som leser lite, og de finner du statistisk sett i yrker uten lang utdannelse. LO skjønte opplegget raskt, og distriktssekretærene i LO har funne aktuelle arbeidsplasser som får bøker, sier Solvang.

Annonse

Flere saker

Annonse