JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aksjonerte mot outsourcing

LO i Oslo, med deltakere fra en rekke fagforeninger, aksjonerte fredag mot Thon-gruppens og andre hotellers utskillelse (outsourcing) av romrenholdet.

stig.christensen@lomedia.no

Nærmere 200 tillitsvalgte marsjerte til Thon-gruppens hovedadministrasjon i Oslo.

Overleverte rapport

En delegasjon, med stuepike Janaina Cabello i spissen, var kl 12.02 på vei opp i 8. etasje i Stenersgata 2 for å overlevere Manifests ferske rapport «ISS-metoden» - om arbeidsforholdene ved hoteller i Oslo og Akershus som har skilt ut romrenholdet og i noen tilfeller kjøkkenarbeidet, til ISS Facility Services AS.

Lederen av Fellesforbundets avd. 246, Oslo og Akershus restaurant- og hotellarbeiderforening, Birgit Tandberg, var også en sentral brikke da delegasjonen fikk tilgang til ledelsen i det mektige konsernet med en omsetning på 6,3 milliarder i året.

Fagforbundet, LO i Oslo og en rekke andre LO-avdelinger arrangerte fra i dag morges konferanse om kampen for faste ansettelser, og det var deltakerne som marsjerte til Thon-hovedkvartere i lunsjen for å overlevere protestene.

Nyorganisering

Leder av LO i Oslo, Roy Pedersen, åpnet dagskonferansen om «Kampen for faste ansettelser» i Håndverkeren med å si at «vi har fått en nyorganisering i arbeidslivet, nemlig outsourcing». Hotellansatte er særlig rammet, og Pedersen trakk spesielt fram Thons og Stordalens hoteller.

– Dette er et bredt angrep på faglige rettigheter som kan føre til en betydelig endring av styrkeforholdene mellom partene i arbeidslivet, sa Pedersen. Konferansen er et ledd i kampen mot utrygge forhold i arbeidslivet.

80 saker

I alt elleve hoteller er undersøkt i Manifest-rapporten. Fellesforbundet har nå nærmere 80 saker til behandling på bakgrunn av det medlemmene opplever som dårlig behandling, trakassering osv. fra ISS sin side.

Fagforeningene mener at outsourcing til ISS følges av et økende og helseskadelig arbeidspress. De ansatte som leies inn føler seg ikke som fullverdig ansatte, noe som går ut over arbeidsmiljøet.

Annonse

Flere saker

Annonse