JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lik lønn for faste og innleide

Vikarbyråene må gi utleide arbeidstakerne de samme lønns- og arbeidsvilkår som de fast ansatte i innleiebedriften har. Konsekvenser av EUs vikarbyrådirektiv for norsk lovgiving ble fredag sendt på offentlig høring.

Arbeidsdepartementet foreslår dermed å innføre et likebehandlingsprinsipp for vikarer. Per i dag finnes ikke et slikt prinsipp i de norske reglene om arbeidsleie, særlig ikke med tanke på arbeidstid og lønn.

Høringsnotatet kan du lese HER.

– Lovforslaget gir dermed et positivt bidrag til vikarers arbeidsvilkår. Mange utleide arbeidstakere har i dag dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn sammenlignbare arbeidstakere som er ansatt i virksomheten de blir leid ut til, understreker arbeidsminister Hanne Bjurstrøm i en pressemelding i dag, fredag.

– Trenger ikke endre norske regler

EU-direktivet regulerer medlemslandenes mulighet til å ha begrensninger i adgangen til å leie inn og ut arbeidskraft. Etter arbeidsdepartementets syn er det ikke nødvendig å endre de norske reglene om adgangen til å benytte seg av arbeidsleie.

Saken skal nå på bred høring, og alle interesserte får anledning til å komme med sine synspunkter, understreker departementet i sin pressemelding.

– Høringsfristen er satt til 10. desember. Fristen for å innarbeide EUs vikarbyrådirektiv inn i norsk lov er 5. desember 2011.

LES OGSÅ:

Samme lønn som de faste - 2008

Vikarer og fast ansatte likestilles - 2009

Svekker fast ansettelse - 2009

Forhandler om vikar-avtale - 2009

Tariffavtale for bemanningsbransjen - 2010

– Vikarbransjen uønske - 2010

Annonse
Annonse