JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fyll opp mitt tomme krus

Trubaduren Kari Svendsen fikk med seg hele salen da hun sto for den kunstneriske åpningen under åpningen av Velferdskonferansen 2010 i morges. Fullt så lystig var ikke den politiske innledningen til LOs nestleder Gerd Kristiansen som står ved et veiskille foran kommunevalget.

nina.hanssen@lomedia.no

Hele salen klappet med da Kari Svendsen sang om Ola Tveiten og sangen om staten som den radikale visesanger Geir Lystrup har skrevet.

Leder av for velferdsstaten og vert for konferansen, Asbjørn Wahl, takket Svendsen for en spenstig start.

Etter den kulturelle biten, kom nestleder Gerd Kristiansen med en politisk tale.

Hun tror velferdsspørsmålet er viktig foran kommunevalget neste høst. Og varslet at LO nå er opptatt av hva de politiske partiene mener om dette spørsmålet.

– Det er vi som skal avgjøre hvordan velferdssamfunnet skal utvikle seg. Her står venstresiden foran en gigantisk utvikling ved valget neste høst.

– Vi kan etter valget i 2011 få en bølge av privatisering og konkurranseutsetting, slik vi ser i land og kommuner der høyresiden har fått makt. Eller så kan valget bli starten på en positiv spiral for å forbedre det offentlige velferdstilbudet der de ansatte får bruke kompetanse og får medinnflytelse.

Veiskille

– Vi står nå ved et veiskille. Nå kan vi avgjøre hvilken vei vi skal velge for å møte eldrebølgen, ta vare på hverandre, hvor stor offentlig sektor skal være og ikke minst hvordan vi skal finansiere den. Jeg mener vi får den offentlkige velferden som folk er villig til å betale for over skattteseddelen. Hvor pendelen svinger handler om at folk opplever kvalitet på tjenestene som leveres og hvor mye de betaler, sa hun.

– Vi i LO er for mangfold, men vi er imot at grunnleggende helsetjenester konkurranseutsettes av ideologiske grunner, sa hun.

Annonse
Annonse