JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mekling for treningsinstruktører

85 prosent av medlemmene på Fritids- og opplevelsesavtalen sa nei til tarifforhandlingsresultatet i uravstemningen. I dag starter meklingen. Dersom partene ikke kommer til enighet blir det streik fra torsdag av.

ane.borrud@lomedia.no

Fritids- og opplevelsesavtalen har 70 medlemmer på landsbasis. De aller fleste jobber i treningsstudio. Under tarifforhandlingene kom partene til enighet om en lønnsøkning på 2,50 kroner. Grunnlønna skulle dermed økt fra 111,05 til 113,55 kroner per time. Etter fire års relevant erfaring i samme bedrift er lønna 123,97, og forslaget var at den skulle økes til 126,47.

Dette sa medlemmene nei til i uravstemingen.

Meklingen mellom Arbeidsmandsforbundet og HSH begynner i dag klokka 10.00, og har frist til klokka 24.00. Dersom det ikke blir enighet starter streiken kl. 06.00 torsdag morgen.

Er det mulighet for enighet?

Det er vanskelig å si. Vi begynner forhandlingene helt på nytt, sier forhandlingsleder i Arbeidsmandsforbundet, Thorbjørn Jungård.

Forrige uke hadde partene et uformelt møte, uten å komme til enighet.

– Vi sto for langt fra hverandre, slår Jungård fast.

Forhandlingslederen påpeker at en lønn på 124 kroner i timen etter fire år i yrket er for lavt. Han mener denne lønna ikke er til å leve av.

En av utfordringene i bransjen er at et er veldig mange som har jobben som treningsinstruktør på deltid, ved siden av en annen jobb.

– Er det sånn at folk har dette som deltidsjobb ved siden av annen jobb fordi det er en hobby, eller fordi det er for dårlig lønna til å leve av? spør Jungård retorisk. Og understreker at Arbeidsmandforbundet vil heve yrkesstatusen og gjøre det mulig å leve av jobben.

Treningskjedene går med store overskudd?

– Du har et poeng der.

Annonse
Annonse