JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Har ingenting å skamme oss over

«Tull og vås», svarer LO-leder Roar Flåthen på kritikken om at LO har blitt en ukritisk klakør for Arbeiderpartiet.

FriFagbevegelse.no publiserte i går en kronikk skrevet av SV-politiker og tidligere ledere i Transportarbeiderforbundet, Per Østvold. Han refser den rødgrønne regjeringen for å gå på tomgang og hevder at LO er blitt en ukritisk klakør for Ap, ikke en utålmodig pådriver for nye reformer.

LES MER: Les hele Per Østvolds kronikk

I en kommentar til Dagsavisen i dag avviser LO-leder Roar Flåthen kritikken:’

– Vi har vært opptatt av flere av de sakene Per Østvold trekker fram. LO har også fått gjennomslag for vår politikk når det gjelder den største utfordringen under finanskrisen – nemlig sysselsetting og velferd. Jeg har ingenting å skamme meg over på vegne av LO som organisasjon, sier Flåthen.

Djerve politiske mål

Heller ikke statsminister Jens Stoltenberg, som også får det glatte lag i Østvolds kronikk, vil være med på at han bare administrerer, i stedet for å være en politisk lederfigur:

– Europas laveste ledighet, full barnehagedekning, full sykehjemsdekning, tidenes satsing på samferdsel og verdens mest ambisiøse klimamål, er ikke administrasjon, men djerve politiske mål, er kommentaren fra statsministerens kontor.

SV-Kristin positiv

Østvolds egen partileder, Kristin Halvorsen, er den eneste som velger å se positivt på utspillet:

– Jeg tolker dette so0m en marsjordre fra Per, og at vi må få fram brodden i det rødgrønne prosjektet. Jeg oppfatter det ikke som kritikk, sier Halvorsen til Dagsavisen.

Annonse
Annonse