JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil stevne Sverige for EU-domstolen

Svensk LO mener den borgerlige regjeringa har svekket stillingsvernet så mye at det ikke lenger oppfyller EUs minimumskrav.

frode.ronning@lomedia.no

Svensk LO vurderer å stevne Sverige for EU-domstolen, med påstand om at stillingsvernet i landet har blitt så svekket at det ikke lenger oppfyller EUs minimumskrav.

Dette kommer fram i en ny rapport fra LOs sjefsjurist Dan Holke.

Han har gått igjennom endringene den svenske regjeringa har gjort innenfor arbeidsretten, og kommer med sterke advarsler:

"Man har skrevet til regjeringa og sagt at man vil stevne Sverige for EU-domstolen om ikke reglene endres. Men det sier regjeringa at man ikke bryr seg om", skriver Holke i rapporten.

Holke mener regjeringa har svekket arbeidstakerne rettigheter på følgende felt:

– Det har blitt lettere å omgå lov- og avtaleverk.

– Likestillingslovgivningen er svekket.

– Streikeretten er innskrenket

– Det har blitt vanskeligere å inngå tariffavtale og forhandle med utenlandske arbeidsgivere.

Holke mener likevel ikke at svekkelsene i arbeidsmiljølovgivningen er det mest alvorlige som har skjedd overfor arbeidstakerne under den borgerlige regjeringa.

Han mener svekkelsene i arbeidsløshetskassene og sykepengene er verst.

Annonse
Annonse