JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flytter Heimevernets ledelse

Forsvarsministeren har besluttet å følge forsvarssjefens anbefaling om å flytte Generalinspektøren for Heimevernet (GIHV) til Terningmoen.

morten.hansen@lomedia.no

Dette er i tråd med regjeringens ønske om å styrke lokale og regionale kompetansemiljøer i Forsvaret ved å lokalisere sentrale staber og funksjoner til baser og utdanningsmiljøer ute i landet.

– Østerdalen representerer landforsvarets tyngdepunkt i Sør-Norge. Flyttingen til Terningmoen vil gi økt nærhet til Østerdal garnison og Hærens våpenskole med et betydelig militærfaglig miljø. Dette vil legge til rette for gjensidige og positive effekter, og vil bidra til en styrking av HV-stabens faglige kompetanse, sier forsvarsminister Grete Faremo.

Statsråden legger til at etableringen av Generalinspektøren for Heimevernet på Terningmoen også vil bidra til at Forsvarets ledelseselementer blir tydelige, synlige og til stede i flere deler av landet.

Norges Offisersforbund (NOF)mener flyttingen til Terningmoen ikke er den beste løsningen, men konstaterer at det er politisk bestemt.

– Det er lite vi kan gjøre med beslutningen. Det vi ikke aksepterer er at det flyttes personell før alle fasilitetene er på plass. Det betyr at vi ikke kan godta midlertidige løsninger, sier Egil André Aas, nestleder i NOF.

Annonse
Annonse