JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lystad blir ny Nav-direktør

Joakim Lystad blir ny Arbeids- og velferdsdirektør. Lystad forlater direktørstillingen ved Mattilsynet og begynner i Nav i begynnelsen av oktober.

morten.hansen@lomedia.no

Den nye NAV-direktøren etterfølger Tor Saglie som har vært sjef siden etaten ble opprettet i 2006.

– Dette har vært en omfattende prosess, og vi har vært på jakt etter den beste kandidaten i landet. Lystad svarer til de forventingene vi har, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Løsningsorientert

Statsråden karakteriserer den nye direktøren som løsningsorientert og med evne til å motivere. En egenskap som vil komme godt med i den relativt nye etaten.

– Lystad har ledererfaring fra ulike organisasjoner og krevende fusjonsprosesser. Han har solid erfaring med omstilling både i kommunal og statlig sektor. Han blir beskrevet som løsningsorientert, tydelig og med evne til å motivere egne medarbeidere. Dette er viktige kvaliteter når man skal lede en etat med 14 000 ansatte, og som forvalter en tredjedel av statsbudsjettet, sier Bjurstrøm.

Joakim Lystad er født i 1953 og utdannet sivilagronom fra Norges landbrukshøyskole. Han har vært administrerende direktør i Mattilsynet siden 2003. Tidligere har han vært direktør i SFTs beredskaps- og kontrollavdeling, og underdirektør i Miljøverndepartementets industriseksjon.

Han er ansatt på åremål for seks år med mulighet til forlengelse i èn periode. Han tiltrer 4. oktober.

Annonse
Annonse