JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO vil hjelpe Kristin

LO velger å tolke utfordringen fra kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) som et rop om hjelp. På dagens utdanningskonferanse lanseres en storsatsing på egne kompetansetillitsvalgte på arbeidsplassene.

– De med utdanning fra før benytter seg mer av etterutdanning enn de som bare har grunnskole. Denne skjevheten må fagbevegelsen sette mer fokus på å rette opp, sier Halvorsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i forkant av LOs utdanningskonferanse på Sørmarka torsdag.

– Dette er en invitt, ja egentlig et rop om hjelp fra kunnskapsministeren. Men hjelp skal hun få, sier LO-nestleder Tor-Arne Solbakken til ANB.

Klasseforskjeller

– Vi har mye større klasseforskjeller i Norge enn mange tror. Det ser vi tydelig i utdanningssektoren, sier Kristin Halvorsen og peker på at foreldrenes utdanning er viktig for hvordan barna lykkes på skolen.

Solbakken er enig i Halvorsens analyse, og at det ikke har vært sterkt nok fokus på problemet, men fastholder at LO hadde langt mer spenstige innspill til utdanningsmeldingen enn det som kom på trykk.

Et av LOs viktigste svar på Halvorsens utfordring er en stor satsing på kompetansetillitsvalgte ute på arbeidsplassene. Prosjektet, som er inspirert av britisk LOs «Union learn»-satsing, blir lansert under LOs utdanningskonferanse på Srlmarka i dag. en konferanse der kunnskapsministeren forøvrig skal holde åpningsforedraget.

WEB-TV: Følg utdanningskonferansen direkte fra kl 10

Prøveprosjekt

– Regjeringen har beskrevet dette i to meldinger. Nå inviterer vi til å bli mer konkrete. Vi sitter med fingeren klar på knappen til å sette i gang et prøveprosjekt i Oppland. Dette handler ikke om en ny utgift. Det handler nemlig om å unngå utstøting i arbeidslivet og få nye arbeidstakere inn i jobb. Dette burde også arbeidsgiverne se gevinsten i, mener Solbakken.

Han framhever også problemstillingen med livsopphold under studieløp, spesielt for den gruppen som tar minst etterutdanning.

– Voksne folk med forpliktelser finner det ikke mest naturlig å ta opp mer forpliktelser i Statens Lånekasse, avrunder Solbakken. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse