JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anmeldte håndverker

En håndverker er politianmeldt for korrupsjonsforsøk mot Omsorgsbygg i Oslo.

Det skriver NRK Østlandssendingen på sine nettsider.

Ifølge NRK har Oslo kommunes sykehjems- og barnehageutbygger (Omsorgsbygg) sagt opp alle avtaler med firmaet håndverkeren var ansatt i. Det samme gjelder søsterselskapet til det aktuelle firmaet.

Påstandene om bestikkelsesforsøk skal bare være én av grunnene til at de løpende avtalene med selskapene Roald Larsen A/S i Oslo og Karlsen & Nordseth A/S i Nittedal er blitt hevet.

Stakk av

– I sommer i juli gjorde vi en internkontroll i regi av Omsorgsbygg og avdekket mangelfulle id-kort og mannskapslister på Ryenhjemmet, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen, til NRK.

Det medførte nye kontroller, som avdekket nye feil og mangler.

– Folk stakk av fra byggeplassene når vi kom. Ytterligere undersøkelser har ført til at vi ønsker å heve rammekontrakter med de to selskapene, sier Johansen.

Forferdet

De to håndverksfirmaene nekter for at de har forsøkt seg på bestikkelser.

– Vi reagerer med forferdelse, da vi mener at påstandene er grunnløse. Absolutt alle påstandene og punktene er grunnløse, sier representant for morselskapet Karlsen & Nordseth A/S, Jul Petter Karlsen, til NRK.

Jobber kan forsvinne

Saken er nå overlatt til politiet. I mellomtiden har de to selskapene gått til namsretten for å få erklært kontraktshevingene ugyldig.

– Den umiddelbare konsekvensen er at et sted mellom 35 og 40 mennesker mister jobben, vesentlig i Roald Larsen. Foreløpig er det permittert rundt 20 stykker, og det foregår fortløpende, sier Jul Petter Karlsen.

** Les hele saken hos NRK. **

Annonse
Annonse