JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Garanterer fengsel på Slidreøya

Knut Storberget garanterer videre fengselsdrift i vestre Slidre så lenge han selv er justisminister. Og vil gjøre det han kan for å binde opp kommende justisministre.

morten.hansen@lomedia.no

Det er i disse dager 25 år siden de første fangene kom til Slidreøya i Vestre Slidre for å sone.

Justisminister Knut Storberget var hovedgjest da Vestoppland fengsel avdeling Valdres feiret jubileet.

Han slo fast at fengselet på øya i Slidrefjorden har sin plass i den norske kriminalomsorgen.

– Vi bruker ikke penger på å oppruste fasilitetene for så å legge dem ned. Det er ingen grunn til å frykte for fengselet her på Slidreøya. Jeg garanterer at det blir fengsel her så lenge jeg er justisminister. Og jeg skal gjøre alt jeg kan for å binde opp framtidige justisministre, sier Storberget.

På grunn av driftskontrakter som undertegnes for fem år av gangen har det vært usikkerhet rundt fengselsdriften.

Justisministeren sier departementet vil se på om avtaleverket kan gi anstalten en helt annen forutsigbarhet enn i dag.

– Vi trenger soningstilbudet i Slidreøya som en pilot, dere har jo bevist i praksis at det er mulig. Tilbudet her er helt i tråd med intensjonene i Stortingsmelding 37, men vi trenger også Slidreøya for å ta unna soningskøene. Alle forutsetninger for at dette tilbudet skal fortsette er jo på plass. Her eksisterer en god dialog opp mot kommunen, Nav, Fylkeskommunen, skoleverket og så videre, sier Storberget.

Spesielt men forstålig

Forbundsleder i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund, Geir Bjørkli, mener Storbergets forsikringer er så gode som de kan få blitt.

– Når en justisminister går så langt i å gi forsikringer, kan de føle seg trygg på framtiden oppe på Slidreøya, sier Bjørkli.

Han mener det er spesielt at en slik forsikring kommer på et tidspunkt hvor kriminalomsorgen skal redefineres. Men skjønner at Storberget gjør det.

– På tross av størrelsen og beliggenheten er det et moderne fengsel. De har et moderne soningstilbud og har tatt utviklingen i kriminalomsorgen veldig bra. Mange sier de skal ta utfordringene. På Slidreøya har de gjort det, sier Bjørkli.

Annonse

Flere saker

Annonse