JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Arbeidsavtalen er tariffstridig

Avdeling 603 i Fellesforbundet, Oslo Bygningsarbeiderforening, reagerer sterkt på Adeccos grep for å svekke vilkårene for de ansatte.

berit@lomedia.no

– Adecco var det første bemanningsselskapet vi fikk tariffavtale med. Der har vi den største klubben i vår forening, og vi har ment at dette er et seriøst selskap, sier ombudene Kjell Skjærvø og Julia Maliszewska i Oslo Bygningsarbeiderforening.

– Nå ser det ut til at de har slutta seg til sjørøverne i denne bransjen.

Tariffstridige arbeidsavtale

Ombudene mener de nye arbeidsavtalene som sier at det ikke betales lønn mellom oppdrag er tariffstridig.

– Vi ønsker å prøve en tvist på om det er forenlig med tariffavtalen at folk som arbeider på den skal miste lønna uten videre når bedriften ikke klarer å finne jobb til dem. Hovedavtalen har klare bestemmelser om tillitsvalgtes innflytelse, og ansiennitetsprinsippet, ved permitteringer og oppsigelser.

Politisk kamp om diett

Foreningen har også sett flere eksempler på at Adecco prøver å vri seg unna full diett og losji for folk som reiser, og mener disse sakene kan ha politiske overtoner.

– Vi blir ikke overrasket om NHO og NHO Service, som er mot slike bestemmelser, har gitt Adecco en påpakning for å ha fulgt disse bestemmelsene.

Lønnsnedslag

– Nå er klubben ved Adecco i vanskelige forhandlinger om lokalavtalen, som blant annet vil gi langt færre på fagarbeiderlønn i selskapet. Resultatet vil antakelig bli at folk slutter i Adecco framfor å bli stående i noe som ikke er bedre enn andre bemanningsselskap, sier Skjærvø og Maliszewska.

Annonse
Annonse