JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sofagrisen som skal selge Norge

Bort med postkortreklamen av storslått natur. Inn med en engelsk drukkenbolt. Nå skal Norge «selges» på nye måter.

erlend.angelo@lomedia.no

Innovasjon Norge har i høst lansert en ny kampanje som skal få fart på norsk reiseliv. Reisemålet Norge nedprioriteres. Nå skal opplevelsen Norge selges i utlandet.

– Vi har ligget på topp i mange kåringer over verdens flotteste reisemål. Likevel har vi ikke klart å få nok folk hit. Nå vil vi vise at norsk natur er tilgjenglig for alle – ikke bare veltrente, sporty mennesker, sier Per-Arne Tufting, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Opp av sofaen

Nettopp derfor er David Spinx hentet inn til å fronte «Stories for life»-kampanjen. Spinx er mest kjent som en notorisk sofagris fra tida i den engelske såpeoperaen EastEnders – som har gått på britisk tv helt siden 1985. Briten har vært på innspilling i Norge flere ganger i år – og ble helt fortryllet av opplevelsene.

– Jeg måtte bare si ja til dette tilbudet Norge står på listen over ting som må gjøres. Problemet for oss briter er at det alltid er noe som må gjøres først.

– Det fører til at vi går glipp av noe stort. De burde lagd Ringenes Herre-filmene i Norge – det hadde jo sett så mye bedre ut, sier David Spinx – Norges nye ansikt utad.

<object width="510" height="312"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wjQJlRjMpkU?fs=1&amp;hl=nb_NO&amp;border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wjQJlRjMpkU?fs=1&amp;hl=nb_NO&amp;border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="510" height="312"></embed></object> David Spinx på ørnesafari i Lofoten.

Ærlige og morsomme filmer

«Stories for life»-serien skal vise turistens møte med Norge. Og Spinx har reist landet rundt i løpet av året. Resultatet er tolv morsomme og ærlige filmer, som ligger ute på både You-Tube og visitnorway.com.

– Det viktigste er at det ser ekte ut. Jeg storkoste meg på alle turene, og jeg håper at filmene blir opplevd som genuine – akkurat som opplevelsene var for meg, sier Spinx til Magasinet for fagorganiserte.

Nekter å tro det

Spinx, som privat er en langt mer aktiv mann enn sin EastEnders-karakter Keith Miller, har blant annet jaktet på nordlyset, besøkt snøhotellet i Kirkenes, opplevd vikinglivet, vært

på ørnesafari – og har klatret til topps på Prekestolen.

– I England kommer de til å spørre: Gjorde du virkelig det? Jeg har ikke akkurat rykte på meg for å drive med sånt. Jeg må bare svare ja, og si at jeg er en heldig mann som har fått oppleve det, sier Spinx – som dog nektet én ting på turene.

– Jeg trodde først de skulle ha meg til å klatre opp Prekestolen, opp fjellsiden. Da sa jeg nei! Men jeg hadde heldigvis misforstått, smiler den muntre tv-stjerna.

<object width="510" height="312"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dImNuJk3laI?fs=1&amp;hl=nb_NO&amp;border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dImNuJk3laI?fs=1&amp;hl=nb_NO&amp;border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="510" height="312"></embed></object> David Spinx på elverafting og laksefiske.

Langt unna

Britene sto for fem prosent av fjorårets utenlandske ferie- og fritidsgjestedøgn i Norge. Nå håper Spinx han klarer å friste flere over Nordsjøen.

– Vi briter tenker på Norge som langt unna. Det er det jo ikke. Vi tror det er kaldt hele tiden, med isbjørner på hvert gatehjørne. Sånn er det faktisk ikke. Vi tror det er veldig dyrt, noe det kan være. Men litt planlegging gjør at du kan oppleve Norge til en god pris, mener Spinx.

– Jeg håper vi klarer å vise alle stedene og Norge på en annerledes måte. Om vi forteller det på en måte som folk forstår, vil de komme hit, forteller London-mannen til Magasinet.

Så får vi se om den gamle sofagrisen klarer å lokke flere besøkende til Norge. En ting kan han imidlertid garantere:

– Jeg kommer tilbake. Norge er for magisk til å holde seg unna.

** SE resten av videoene her **

Annonse
Annonse