JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Litt flere arbeidsløse

Justert for normale sesongvariasjoner økte arbeidsløsheten med knapt 1 100 personer i september.

Det er særlig antall personer som er registrert hos Nav som helt arbeidsløse som økte i september. Arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie forklarer dette med at det fortsatt lyses ut få ledige stillinger og at antall tiltaksplasser er trappet kraftig ned denne høsten, sammenliknet med i fjor.

– I september i år ble det lyst ut 7 % færre ledige jobber enn i samme måned i fjor. Sterkest nedgang har det vært innen jordbruk, skogbruk og fiske, undervisning og helse, pleie og omsorg.

– I september i fjor var 16 915 personer midlertidig sysselsatt på ulike arbeidsmarkedstiltak. I september i år var tallet redusert til 12 326 (27 % ned).

LAST NED: Navs statistikk for arbeidsmarkedet i september

Norge: 2,8 % arbeidsløse

Ved utgangen av september var 71 431 personer registrert som helt arbeidsløse ved Nav-kontorene. Det gir en arbeidsløshet på 2,8 %. I tillegg var 12 326 personer midlertidig sysselsatt på ulike arbeidsmarkedstiltak.

EU: 9,6 % arbeidsløse

Tall fra EUs statistikkbyrå, Eurostat, viser likevel at ingen andre europeiske land kan oppvise så lav arbeidsløshet som Norge. For de 27 EU-landene samlet, var arbeidsløsheten i august på 9,6 %. Verst rammet var Spania og Latvia med henholdsvis 20,5 og 19,5 % helt arbeidsløse. Best stilt var Nederland (4,5 %) og Østerrike (4,3 %).

LAST NED: Eurostats arbeidsmarkedsstaitstikk for august

Flest uten jobb i Oslo

Oslo er det fylket som har klart høyest arbeidsløshet, med 3,9 %. I tillegg har både Østfold, Aust-Agder og Telemark og 3,5 % helt arbeidsløse.

Det eneste fylket med under 2 % arbeidsløse er Sogn og Fjordane (1,9 %).

Annonse
Annonse