JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forventer penger til renholdsbransjen

De politiske signalene på at det må ryddes opp i renholdsbransjen har ikke manglet det siste året. Nå forventer Arbeidsmandsforbundet at det følges opp i statsbudsjettet.

ane.borrud@lomedia.no

– Jeg forventer at det settes av penger til seks – sju regionale verneombud i renholdsbransjen, slår forbundsleder Erna Hagensen fast.

Og legger til at dette er et realistisk tall.

– Så får vi heller ta det derfra, og øke tallet etter hvert, sier hun.

– Når forventer du at det første regionale verneombudet kan være på plass?

– Ganske fort. Dersom det er satt av penger til dette på statsbudsjettet, så bør de første være på plass på nyåret.

Denne høsten er det kommet mange politiske signaler på at storting og regjering vil rydde opp i en renholdsbransje som er preget av useriøse aktører, sosial dumping og svart arbeid. Når har Arbeidsmandsforbundet helt klarer forventninger om at dette blir fulgt opp i statsbudsjettet, som blir lagt fram i morgen.

– Vi forventer også at det settes av penger til bransjeprogrammet, som er et resultat av årets tariffoppgjør. Og så må det settes av penger til godkjenningsordningen.

Forbundslederen er også opptatt av at Arbeidstilsynet må bli tilført mer ressurser.

– En godkjenningsordning i seg selv er ikke nok. Det må også være nok ressurser til å følge opp bedrifter som er godkjente. Vi mener dette må være Arbeidstilsynets oppgave, og for å ha mulighet til dette må de ha mer ressurser.

Hagensen understreker at å satse på å rydde opp i renholdsbransjen er god samfunnsøkonomi. Siden bransjen har store utfordringer med svart arbeid, vil økt fokus på gi mer skattepenger inn i statskassen.

– Det er en vinn – vinn situasjon for samfunnet, slår hun fast.

Annonse
Annonse