JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL: – Bra for pensjonister, dårlig miljøsatsing

NTL-leder Turid Lilleheie synes miljø- og forskningssatsingen er for dårlig, men er glad for at flere pensjonister får mindre skatt.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Leder Turid Lilleheie i Norsk Tjenestemannslag har tre hovedkommentarer til statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

– Jens Stoltenberg var opptatt av miljø, arbeid og velferd. Miljøsatsingen er kraftig på jernbane, men regjeringen følger ikke opp klimaforliket. Jeg synes satsingen deres på miljø ikke er særlig offensiv, sier hun.

Bra pensjonsjustering

Samtidig er Lilleheie glad for at de pensjonistene som har minst, slipper skatteskjerpelser.

– Dette har NTL vært opptatt av. Innslagspunktet for skatteskjerpelsen er hevet betydelig, og folk med vanlige lønnsinntekter vil ikke få skatteskjerpelser når de går av med pensjon. Der synes jeg de gjort en klok endring, sier hun.

Lilleheie påpeker at du må ha tjent over 400 000 kroner for å få skatteskjerpelser.

– Vanlige lønnsmottagere vil ikke bli berørt av skatteskjerpelsen. Regjeringen har tatt til vettet og gjort at vanlige folk ikke blir straffa som pensjonister, sier hun.

Ikke fornøyd med forskning

Forskningssatsingen er ikke Lilleheie fornøyd med.

– Studenttallet skal øke, men det er en realnedgang i det regjeringen foreslår til forskning. Det er et dårlig politisk signal når vi nå skal satse på kompetanse og bli en kunnskapsnasjon, sier hun.

Hun får støtte fra nestleder Anita K. Solhaug, som sier de 60 millioner kronene regjeringen skryter av å ha styrket grunnforskningen med, ikke er friske penger.

– Faktum er at småforskmidlene, som før har blitt delt ut gjennom Forskningsrådet, nå blir overført til institusjonene. Det er bra, men det er ikke nye penger. De er bare flyttet fra en post til en annen. Budsjettet innebærer en svak realnedgang i forskningsbevilgningen, og det er for dårlig når regjeringen sier den skal satse på høyere utdanning, sier Solhaug.

Annonse

Flere saker

Annonse