JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Savner Trond Giske

Ikke alle er like fornøyde med kulturløftet som ble presentert i statsbudsjettet dag. Christin Sund i paraplyorganisasjonen Norsk Teaterråd kaller det et løftebrudd.

nina.hanssen@lomedia.no

Det er en tydelig en rasende Sund som på nettsiden til teaterrådet harselerer Sund med slagordet "Alle skal med" fra Arbeiderpartiets valgkamp.

– Alle skal jo åpenbart ikke det. Nå må vi se hvor vi kan kutte i budsjettet vårt, sier hun.

Teaterrådet opplever nemlig et reelt kutt til sine medlemsorganisasjoner. Det er ikke lagt inn prisjustering i budsjettet.

Bryter løfter

– Vi hadde på forhånd forstått at dette kom til å bli et nøkternt budsjett, men at Arbeiderpartiet - som er forpliktet etter Kulturløftet - og kulturloven, ikke bare bryter disse så til gangs, men også konkrete løfter gitt Teaterrådet i samtaler, og senest ved Norsk teaterråds jubileumsmiddag i juni, det oppfatter vi som veldig lite realt, sier hun.

– Vi opplever vi et betydelig løftebrudd fra "Kulturministeren", og forutsigbarheten i arbeidshverdagen er fullstendig borte, sier hun.

Hun forteller at Norsk teaterråd fikk avslag på søknad fra Kulturrådet, under henvisning til at Teaterrådet får penger over statsbudsjettet.

– Dette er en skuffelsens dag! Man kan ikke annet enn å savne Giske en sådan dag. Han holdt løfter, og løftet kulturfeltet, avslutter Sund.

Norsk Teaterråd er en paraplyorganisasjon for 15 organisasjoner som driver med frivillig scenekunst i Norge og har fylkesråd i flere fylker.

Annonse

Flere saker

Annonse

Norsk Teaterråd er en paraplyorganisasjon for 15 organisasjoner som driver med frivillig scenekunst i Norge og har fylkesråd i flere fylker.