JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En seier

– Dette statsbudsjettet er en seier for renhold. Det sier en fornøyd Erna Hagensen i sin første kommentar til statsbudsjettet.

ane.borrud@lomedia.no

Lederen i Arbeidsmandsforbundet tar fram superlativene når hun omtaler regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år.

– Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Jeg er virkelig glad for at vi har fått en statsråd som har lytta til det vi sier, og tatt oss på alvor.

Hun viser til Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, som både har satt av penger til ordning med regionale verneombud (RVO) i renhold og hotell- og restaurantbransjene i budsjettet, og til branjseprogram for renhold.

RVO i renhold

– Nå er det satt av penger til RVO for renhold. Ordningen trer i kraft fra 1. januar. Arbeidsgiversiden er i mot RVO-ordningen, men her har regjeringen hørt på oss, og de innfrir, sier en fornøyd forbundsleder.

– Når forventer du å kunne hilse på den første RVOen innen renhold?

– Rett på nyåret. Dette bør kunne komme kjapt på plass, mener Hagensen.

Bransjeprogram

Etter tariffoppgjøret i vår gikk NHO Service og Arbeidsmandsforbundet sammen om å sende et brev til departementet, hvor organisasjonene ba om en satsing mot sosial dumping og useriøsitet i renholdsbransjen. Nå har regjeringen kvittert med 10 millioner kroner til et bransjeprogram for renhold.

– Dette viser at vi blir tatt på alvor. Endelig, etter så mange års kamp, så begynner det å skje noe.

Partene er invitert til møte med statsråden 13. oktober for å drøfte innholdet i programmet. Hagensen understreker at både ID-kort og godkjenningsordning er noe som forbundet ønsker å ha med. Bransjeprogrammet for renhold blir et pionerprosjekt som kan danne mal for andre branjser.

– Derfor er det så viktig at vi lykkes med tiltakene, understreker Hagensen.

Samferdsel

Forbundslederen gir også godkjent til regjeringens budsjett på samferdsel.

– Som statsministeren sa før i dag: Man kan alltids ønske seg mer. Men vårt hovedmål er at Nasjonal transportplan (NTP) skal følges opp, og her har regjeringen levert.

Hagensen viser til at bevilgninger til rassikring nesten er fordoblet.

– 1 milliard til rassikring i året er en betydelig økning. Dette er en gammel kampsak for vårt forbund.

Drift og vedlikehold av veiene har fått en økning på nesten 60 prosent, og regjeringens målsetting med dette budsjettet er å stanse veksten i etterslepet.

– Dette vil gi en stabil sysselsetting og sikrer arbeidsplassene til våre medlemmer, sier Hagensen.

Glede

Er det noe du er misfornøyd med i budsjettet?

– Man må ha litt realisme i sine ønsker. Vi var veldig spent på hva som lå i budsjettet i forhold til renhold. Vi har skissert situasjonen for x antall regjeringer i 25 år, men med det har aldri kommet penger. Det går ikke an å si at vi er misfornøyde. Regjeringen har lagt fram et godt budsjett. Alt er bare glede i dag, avslutter en fornøyd forbundsleder.

Annonse

Flere saker

Annonse