JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Solid ja-flertall i Baneservice, Flytoget og Ventelo

Resultatet fra område 9 i Arbeidsgiverforeningen Spekter er klart. De fleste medlemmene er fornøyde med forhandlingene, men oppslutningen om uravstemningen ble laber.

oystein@lomedia.no

Norsk Jernbaneforbund har medlemmer i tre av virksomhetene innenfor område 9: Baneservice, Flytoget og Ventelo. I de to førstnevnte stemte 75 prosent ja til forhandlingsresultatet, i Ventelo ble det 100 prosent ja.

I vårens uravstemninger deltok 95 prosent av de stemmeberettigede i enkelte selskaper der NJF har tariffavtale. Nå i høst var engasjementet merkbart lavere.

– Dette var noe vi fryktet. Når det går fem måneder fra forhandlingene er avsluttet til uravstemningen gjennomføres, blir det dessverre mye dårligere oppslutning, sier forbundsleder Kjell Atle Brunborg.

Sen prosess

At det har gått fem måneder, skyldes andre oppgjør i det store overenskomstområde 9 i Spekter, der 60 virksomheter er med.

Fem-seks av disse ble ikke ferdige før sommerferien. Meklingsinnspurten kom 21. august, og da etter 14 timer på overtid. Først når samtlige virksomheter er i havn, kan et Spekter-område ”lukkes”, som det heter i tariff-sjargongen.

Den sene prosessen er en viktig årsak til at bare 40 prosent av de stemmeberettigede i Baneservice og Flytoget deltok. I Ventelo ble oppslutningen 60 prosent.

– Vi er fornøyde med det klare ja-flertallet blant de som avga stemme, men er misfornøyde med den lave deltakelsen, sier Kjell Atle Brunborg.

Annonse
Annonse