JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Godt å være tillitsvalgt i Danmark

Tillitsvalgte i Danmark er mer tilfredse enn noensinne, viser en undersøkelse gjort for dansk LO.

linesch@lo-media.no

- Jobben som tillitsvalgt er blitt mer betydningsfull, fremhever den danske LO-lederen Harald Børsting i en kommentar til undersøkelsen som blir presentert mandag.

Dansk LO omtalte allerede de gledelige resultatene for hovedsammenslutningen denne uka. Der heter det at vilkårene og tilfredsheten ved å være tillitsvalgtrepresentant har steget markant siden 1998.

Ifølge dansk LO er dette den hittil mest omfattende undersøkelsen gjort av tillitsvalgtes arbeidsvilkår. Nær 8000 tillitsvalgte, samt 225 avdelingsrepresentanter og representanter fra 15 LO-forbund er blant dem som har deltatt i undersøkelsen.

Undersøkelsen er bestilt av LO og gjennomført av Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS) ved Københavns Universitet.

I undersøkelsen oppgir 89 prosent at de er meget eller delvis tilfreds med vervet som tillitsvalgt, noe som er en økning fra 1998, da tilfredsheten var 78 prosent.

Tillitsvalgte oppgir også at de har fått bedre arbeidsvilkår. Andelen som sier de ikke har tid til å jobbe som tillitsvalgt har gått fra 52 prosent i 1998 til 26 prosent i 2010.

Tillitsvalgte sier også at de gjerne vil fortsette i vervet. 79 prosent sier de gjerne stiller til gjenvalg når den nåværende perioden går ut, noe som er en økning fra 64 prosent i 1998 da en tilsvarende undersøkelse ble gjennomført.

Dette gleder den danske LO-formannen Harald Børsting.

- Tillitsvalgte er blitt mer betydningsfulle for den danske avtalemodellen på arbeidsplassen, fordi flere og flere beslutninger gjøres lokalt. Det gir spennende utfordringer for tillitsvalgte, som skal forhandle resultatene lokalt, sier Børsting i en kommentar.

Annonse

Flere saker

Annonse